Nu är det jul igen och nu är det jul igen

Så igår åkte jag tillsammans med Uncle Carl och Nettan, min farfars kusiner, till en Svensk julmarknad i Toronto! Det var så mysigt! Först när vi kom dit åt vi lunch, jag åt en köttbullesmörgås med rödbetsallad med en lussebulle till efteråt! mums!
Efter lunchen gick vi till själva salen där marknaden var och det var världens julstämning, dom gav ut glögg och pepparkakor, det spelades svensk julmusik och alla pratade svenska! Jdet var ett stånd som sälde an massa tomtar och andra juldekorationer, det såldes även julstakar, bockar osv. Det såldes också massvis med svensk mat såsom marabou choklad, aladdin askar, gott och blandat, knäckebröd, pepparkakor, julmust SMÖRGÅSRÅN, sill, kaviar osv. Dom hade till och ed ett lucia tåg!
file:///Users/Sofia/Desktop/IMG_5455.jpg
Detta var det jag kom hem med + pärlsocker, kakao och vaniljsocker! Nu kan jag baka kanelbullar och kladdkaka! 
 
Jag älskar jul, det är så mysigt men det är ju fortfarande november så jag ställde in mig på att det inte riktigt är jul ännu men det höll inte länge. När jag kom hem såg jag att min familj var i full fart  med att sätta upp JULGRANEN, den 23 november!, Det var inte bara julgranen utan också tomtar och annat julpyssel. Det kommer alltså att vara jul här i mer än en månad! Och juste, nu när jag skriver detta inlägg sitter jag vid julgranen, äter pepparkakor och dricker julmust. Jag förväntar mig att tomten kommer snart.
 

Mustascher överallt

Om ni inte har hört talas om Movember förut så ska jag nu berätta för er vad det är. I movember är en evenemang som pågår under hela november, man ska låta sitt skägg växa ut ( mustache + november = movember) Detta gör man för att upplysa folk om hälso problem så som prostata cancer. I alla fall så hade vi en movember bake sale (där pengarna går till forskning vad jag har hört?). Jag som är med i student council stannade kvar i onsdags tillsammans med några kompisar och bakade 160 cupcakes! Vi dekorerade dem väldigt fint med mustascher och allt!
 

Första gången i USA

Här kommer ett lite längre inlägg, tänkte berätta lite om vad jag gjorde i helgen. Som jag skrev i mitt senaste inlägg åkte jag till USA. Som tur vart jag insläppt i landet! Vi åkte igenom New York state till Connecticut där jag hälsade på min kusin Erika på hennes High school. Hon går på en så kallad boarding school, och det var inte en liten en heller. Jösses. Dom har en väldigt stor huvudbyggnad(kommer bilder längre ned i detta inlägg) ett antal hus med allas rum så kallade "dorms". Den här skolan var också väldigt insatt när det gäller sport. De är väldigt duktiga och alla på denna skola såg ut att vara väldigt vältränade! "there is no fat people here" som Erikas farmor sa. Jag åkte dit tillsammmans med Erikas pappa Murray, hennes farmor Margareta och sedan Graham som jag inte riktigt vet vem det är. Det var iallafall deras familj som skulle åka och hälsa på och jag följde så klart med! Hade inte träffat Erika på 1,5 år! Det var roligt! 
Iallafall tillbaka till vad jag skulle berätta: på denna skola hade dom 3 fotbollsplaner, 8 squash planer, två utomhus volleyballplaner, en simhall, ett gym, en 9 håls golfbana. Deras idrottshall hade tre planer, alltså får man plats att ha tre metcher pågående samtidigt. De hade förutom det också en speciel hall för basketboll med ett golv som ska vara extra "vänligt".  Sist men inte minst hade dom en inomhus "track" alltså det springspår som alltid finns runt fotbollsplaner.  
 
När vi kom till Hotchkiss, som är namnet på skolan, tittade vi på Erikas volleyboll träning och efter det gick vi ut på middag. Den här skolan ligger ute på landet men vi gick till en väldigt populär restaurang så kallad "The Boathouse". Där år jag också den bästa sushin jag någonsin har ätit. Det var så gott!
Efter middagen åkte jag och Erika tillbaka till skolan och jag fick vara med på deras rep rally, alla sport lagen hade gjort egna danser (även killarna) och det slutade med en bonfire! Det var väldigt roligt eftersom jag inte gjort detta på min skola här i Kanada! Allt detta gjorde dom för att på lördagen så skulle deras största konkurrentskola, TAFT, komma och de skulle ha matcher i alla sporter! Det här eventet var alltså för att tagga för morgondagen då de skulle vinna! 
 
På lördagen åkte vi tillbaka till hotchkiss för att äta lunch med Erika och sedan titta på hennes volleyboll match som de också vann! Efter det bar det snabbt vidare mot Boston och harvard där vi skulle träffa Erikas bror Patrick. Han är ju självklart också min kusin men jag har inte träffat honom tidigare så det var roligt! 
 
Patrick är en sophmore på Harvard och är med i Basketlaget, för att inte nämna att han är 6.7 (Längd) Jag är & feet vilket är 180 cm. Ja, ni kanske förstår. Stackarn är och på kryckor för tillfället, stackarn.  Han är ju fortfarande en del av laget trots skada så han gav oss biljetter för att gå och se deras match i td garden i downtown Boston! Min första riktiga basketbollmatch! När jag satt där fick jag en otrolig känsla av att jag var i en av alla de där high school serierna. Det var cheerleaders och långa attraktiva basketboll killar. Typ One Tree Hill. I alla fall hade jag turen att träffa några av dem också! I övrigt så gick vi också runt i Downtown Boston. Mitt shopping beroende väcktes till liv men de dödades snabbt eftersom mitt lilla sällskap inte kände samma sak. Det får bli nästa gång. Jag hann trots allt köpa mig en halsduk, ett halsband  och en Harvard hoodie! :)
 
Ojoj det här är nog mitt längsta inlägg någonsin, försökte ta det lite kortfattat men det är lite svårt!( Här kommer en del bilder jag tog under helgen:
Här har vi Hotchkiss huvudbyggnad
Dorm husen, "residents" (det här är bara två av dom)
"Hotchkiss the bearcats" här är en av statyerna:
 
Harvard:
Det här är harvards Freshmen dininghall, Som ni kanske ser är den välsigt lik Harrypotter slottet. Denna dininghall är också inspirerad av Harry Potter. innanför är alla borden och inredningen uppställt som i Harry Potter ( Långborden och allt) Turister får inte gå in här men det är vad jag har hört iallafall.
 
 Boston: