This is totally going in my blog

Jag vet att ni vill veta allt som händer mig här borta. Men jag är tyvärr ingen rutinerad bloggerska och därför är det inte alltid så himla lätt! Ofta känner jag så här när jag har för mig något extra roligt:
 
men sen kommer jag hem och det känns som om jag verligen inte har någonting att skriva! Jobbigt det här.. Ska försöka bli bättre! Nästa vecka så kommer jag iallafall ha en del saker för mig:
  • Måndag: Field hockey game (bara för att öva)
  • Tisdag: Field hockey game, våran första match för säsongen! :)
  • Onsdag, vanlig dag i skolan, fieldhockey trning efteråt!
  • Torsdag: Field trip till Niagarfallen! Så taggad! och sen har jag ännu en field hockey match som jag ska försöka hinna hem till!
  • Fredag: No plans yet
  • Lördag - Söndag: Shopping i Toronto + bo på hotell! 
Ja det är väll det jag vet kommer hända denna vecka, nu är ni lite uppdaterade i alla fall! Ska försöka blir bättre på det här med att skriva på bloggen, jag vet bara inte vad! Ni får gärna fråga frågor om det är något speciellt ni vill veta :) 
 
 
 

Oh Canada

Jag kanske inte har berättat det här men varje dag i skolan så spelas den Kanadensiska nationalsången, 8.15 sharp. man ska vara inne i sitt klassrum och stå upp vid sin bänk, utan att prata och lyssna till Oh Canada.
 Känns lite konstigt men det är väll deras tradition, stolta kanadensare inte vet jag :P I alla fall så försov jag mig imorse så jag var lite sen. Jag stressade hela morgonen, skyndade iväg till skolan och när jag kom började nationalsången spelas i högtalarna. Nästan alla lärare stog i öppningarna till sina klassrum och kontrollerade alla i korridoren! Jag fick alltså inte röra mig så jag stog där mitt i korridoren och kände mig en smula irriterad, jag menar det är känns som någon sorts hjärntvättning! Älska Kanada! Haha okej lite överdrivet men ni kanske förstår vad jag menar:P
Idag fick jag också mitt field hockey schema, vi har matcher tisdagar och torsdagar och träningar fyra dagar i veckan + att jag har gym (idrott) varje dag. (idrott här är lite mer seriöst här än i sverige!) Hej framtida vältränade Sofia! ;)

url.jpg

 

MIn helg

Då var min fjärde helg här i Kanada över, på onsdag har jag varit här i en månad! Det har gått så himla fort, känns fortfarande lite overkligt att jag faktiskt är här! Men jag måste säga att jag har det väldigt bra här och trivs superbra med min familj :) 
 
fredagar är våran lediga dag från field hockeyn så jag,  Chloe, Melanie, Abbey, Olivia och Ava gick till starbucks efter skolan och köpte oss varsin kaffe, det var väldigt mysigt med tanke på att det var väldigt kallt den dagen, typ 10- 15 grader! ganska stor skillnade från i onsdags då det var 40 grader ute! ja det går upp och ner här hela tiden!
Senare på kvällen hade vi movienight hemma hos Dyllen, vi tittade på fredagen den 13 (obviously, det var ju fredagen den trettonde) Trotts det hade jag faktiskt en väldigt bra dag, ingen otur den dagen inte!
I lördags åkte jag och Cathy till Ikea, jag måste säga att den var väldigt lika den Ikea vi brukar åka till hemma, kanske lite mindre. Självklart köpte vi hem köttbullar! Däremot är jag väldigt besviken över att de inte säljer marabou choklad utan istället säljer någon konstig Ikea mjölkchoklad! Djupt besviken, jag provade den inte men jag är säker på att det är någon sorts fake, vi vill väll inte att dom ska tro att det är sån choklad vi äter i landet lagom när det faktiskt är den godaste!
Idag åkte jag Cathy, Danny, Lily, Cathys syster Melissa och hennes hund Scarlett till ett ställe som heter bronte creek på en liten hike, det var väldigt mysigt och efter det följde jag med Mellisa till henne potentiella framtida stall! Hon har nämligen nyss köpt en häst och letar efter ett bra ställa där han kan på! 
 
Ps, imorse hade Cathy gjort en lyxig söndags frukost med blåbärspankakor, det var såå gott!