Oh Canada

Jag kanske inte har berättat det här men varje dag i skolan så spelas den Kanadensiska nationalsången, 8.15 sharp. man ska vara inne i sitt klassrum och stå upp vid sin bänk, utan att prata och lyssna till Oh Canada.
 Känns lite konstigt men det är väll deras tradition, stolta kanadensare inte vet jag :P I alla fall så försov jag mig imorse så jag var lite sen. Jag stressade hela morgonen, skyndade iväg till skolan och när jag kom började nationalsången spelas i högtalarna. Nästan alla lärare stog i öppningarna till sina klassrum och kontrollerade alla i korridoren! Jag fick alltså inte röra mig så jag stog där mitt i korridoren och kände mig en smula irriterad, jag menar det är känns som någon sorts hjärntvättning! Älska Kanada! Haha okej lite överdrivet men ni kanske förstår vad jag menar:P
Idag fick jag också mitt field hockey schema, vi har matcher tisdagar och torsdagar och träningar fyra dagar i veckan + att jag har gym (idrott) varje dag. (idrott här är lite mer seriöst här än i sverige!) Hej framtida vältränade Sofia! ;)

url.jpg

 

Mammamu:

Hahaha tack för sång nu på morgonen:) förstår vad du menar men det är ändå lite kul med tillhörighet. Jag tycker vi borde vara lite mer stolta över vår nationalsång. Försova sig är aldrig kul, blir lärarna sura då?

Lena, E´s mamma:

Väldigt bra nationalsång i alla fall. När jag bodde i Montreal i några månader i 20-årsåldern lärde jag mig att gilla den mkt.
Kul att du har det bra!

Kommentera inlägget här: