Hockey mania

Jag ska försöka uppehålla mitt bloggande som jag började med, det jag uppdaterade ändå en del ellerhur?
en stor sak som händer här är ju os i hockey! Finalen imorgon mellan Sveriga och Kanada! Förmodligen känner de sig hotade när jag går genom korridorerna eftersom det känns som om jag blir attackerad,  jag representerar ju trots allt motståndaren i deras käraste sport! 
(för att ni ska förstå hur viktig just hockey var så berättar jag för er att mina lärare ställde i princip in mina lektioner så att alla skulle kunna se matchen mellan Canada och Usa)
 
Man måste ju också säga grattis till Finland som utklassade Usa totalt med 5 - 0 i matchen om bronset! go scandinavia!
 
Okej nog med hittade en bild på facebook som exakt beskriver min situation:
I torsdags gick jag till köpcentret för att hämta upp ett par skor jag beställt. När jag gick dit var det lite molnigt men inte alltför kallt, lagom vinter tempereatur. Jag var inne i affären i kanske 20-30 minuter men när jag kom ut igen var det en "full on" snowstorm. Jag kunde bara se 2 meter framför mig! Snön var också i ett mellanstadie av regn och snö så man kan säga att det var en slask storm! När jag kom hem hade mitt smink runnit ner till min haka, mina byxor och skor droppade och på mitt huvud hade jag en hög av snö som började smälta direkt när jagkom innanför dörren! 
Senare på kvällen började det åska och blixtra och spöregn på det! Igår och idag har det varit blå himmel och plusgrader, allt smälter och vägarna är dränkta i vatten. På toppen av det läste jag på min väder app att det ska bli minusgrader i veckan, vilket betyder att jag lika gärna kan åka skridskor till skolan! Ska blir spännande att se hur det går, men ärligt talat, Whats up with the weather?

Ottowa

Då var jag hemma igen! Trodde att jag kunde ta det lugnt men när jag kom till skolan fick jag veta att jag har tre stora uppgifter/prov som väntar, lovely.
 
Jag skulle nog inte säga att Ottowa är den största och roligasted staden jag varit i men det var väldigt fint! Rättare sagt så är det en väldigt tyst stad! inte som New york, the city that never sleeps! I lördags när vi kom dit gick vi till något som kallas Winterlude, en vinterfestival i ottowa! Tyvärr var det sista dagen och de mesta aktiviteterna som t.ex. dogsledding var över men vi fick se en massa fina iskulpturer och jag provade på "Taffy on snow". Taffy är kokad maplesyrap som man sedan har lagt på snö/is så att det stelnat på en pinne. Konsistensen var ungefär som kola fast det smakade som maple syrup! Det var faktiskt gott, lite sött kanske (jag vet att du sitter och får rysningar mamma men det var faktiskt inte så sliskigt som jag vet att du tror att det är)
 
I söndags gick vi runt och turistade, vi åkte upp i "the peaces tower" i the parlament building, åkte skridskor på rideaukanalen och sedan åt vi middag i Quebec, den fransktalande provinsen i Kanada. Ottawa ilgger precis vid vattnet och på andra sidan ligger staden Gatineau vilket är i Quebec. Vi körde över en bro och skillanden var stor efter att bara ha kört över bron. alla skylltar var på franska med en liten undertext på engelska. På restaurangen pratade alla franska och servitriserna pratade knappt engelska. Det kändes konstigt att inte förstå någonting alls! Som tur var kunde Ingrid lite franska och vår servitris kunde en del engelska så det gick bra i slutändan! :)
 
I måndags bar det hem igen! På något sätt kändes det som om hemresan gick snabbare än resan dit! 
 

The Capital

Då bär resan till Ottowa av! 6 timmars bilresa framför mig! Som tur har jag på mig sköna lululemon tights, en stickad tröja, hemmagjorda sockor, solglasögon och musik, jag är redo!!