Ottowa

Då var jag hemma igen! Trodde att jag kunde ta det lugnt men när jag kom till skolan fick jag veta att jag har tre stora uppgifter/prov som väntar, lovely.
 
Jag skulle nog inte säga att Ottowa är den största och roligasted staden jag varit i men det var väldigt fint! Rättare sagt så är det en väldigt tyst stad! inte som New york, the city that never sleeps! I lördags när vi kom dit gick vi till något som kallas Winterlude, en vinterfestival i ottowa! Tyvärr var det sista dagen och de mesta aktiviteterna som t.ex. dogsledding var över men vi fick se en massa fina iskulpturer och jag provade på "Taffy on snow". Taffy är kokad maplesyrap som man sedan har lagt på snö/is så att det stelnat på en pinne. Konsistensen var ungefär som kola fast det smakade som maple syrup! Det var faktiskt gott, lite sött kanske (jag vet att du sitter och får rysningar mamma men det var faktiskt inte så sliskigt som jag vet att du tror att det är)
 
I söndags gick vi runt och turistade, vi åkte upp i "the peaces tower" i the parlament building, åkte skridskor på rideaukanalen och sedan åt vi middag i Quebec, den fransktalande provinsen i Kanada. Ottawa ilgger precis vid vattnet och på andra sidan ligger staden Gatineau vilket är i Quebec. Vi körde över en bro och skillanden var stor efter att bara ha kört över bron. alla skylltar var på franska med en liten undertext på engelska. På restaurangen pratade alla franska och servitriserna pratade knappt engelska. Det kändes konstigt att inte förstå någonting alls! Som tur var kunde Ingrid lite franska och vår servitris kunde en del engelska så det gick bra i slutändan! :)
 
I måndags bar det hem igen! På något sätt kändes det som om hemresan gick snabbare än resan dit! 
 
louise:

det där tornet/huset/katedralen WHATEVER är officiellt det ballaste jag har sett... hur jävla högt och maffigt är inte det?!
SAKNAR DIG!!!

Svar: hahaha jag vet, saknar dig med!
Sofia Murray

Kommentera inlägget här: